Ketahui 17 Lubuk Shopping China- Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai lubuk shopping china secara online yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship.

Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris.

Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan.

Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang ebay seller gunakan untuk jual barang di ebay.

Ada 17 Website Rujukan Untuk Lubuk Shopping China ke semuanya.

  1. Website Banggood Antara Lubuk Shopping China Online

1

1.1

Apa yang bestnya website www.banggood.com ni, warehouse supplier ini ada terdapat di US dan EU market.

So barang yang anda jual tu akan dapat sampai ke customer lebih cepat.

Lokasi bisnes ini terletak di Ghuangzhou china, terdapat lebih 70,000 produk untuk anda pilih untuk dijual di market ebay.

Barangan utama yang dijual adalah barang-barang elektronik, gajet dan pakaian.

2. BuyInCoins

2

2.2

website BuyInCoins.com adalah website china yang lebih fokus kepada barang-barang elektronik dan pakaian.

Lokasi bisnes ini terletak di shanghai china, barang-barang yang dijual tidak sebanyak yang terdapat di website banggood. Cuma ada 5,000 pilihan barang sahaja.

Tapi website ni dah boleh bagi anda pilihan yang cukup banyak untuk anda memilih barang yang paling murah

Boleh try usha-usha website ni bila anda free.

3. ChinaVasion

3

3.3

ChinaVasion.com adalah berpangkalan di Hong Kong.

Fokus jualan website ini adalah barang-barang berasaskan barangan elektronik dan gadjet sahaja. Anda boleh try jual barang-barang elektronik yang terdapat di website ni.

Jangan risau, mereka faham dengan konsep dropship.

Seller di chinavasion.com di dah biasa dengan program dropship. Barang yang terdapat di website ni ada lebih kurang 2,000 jenis barang untuk anda pilih mana yang berkenan.

4. CooliCool

4

4.4

CooliCool.com berpangkalan di Shenzhen China, terdapat 5,000 produk yang dijual di coolicool.com.

Produk utama website ini ialah barang-barang yang bersasaskan barangan elektronik, gajet dan barang-barang sukan.

Mereka juga ada warehouse di EU market. so kalau nak jual di ebay.com barang boleh sampai lebih cepat dari biasa. takdelah customer tunggu lama sangat.

Anda boleh try usha-usha bila free nanti.

5. DealeXtreme

5

5.5

DaleXtremee adalah website yang ramai orang tak tahu.

Website ini berpangkalan di Hong Kong, fokus jualan lebih kepada barang-barang gadjet sahaja. Terdapat lebih kurang 160,000 produk untuk anda pilih.

Macam biasa, website ni terima dropshipper yang baru nak memulakan bisnes di ebay.

Boleh try usha website ni bila anda free nanti.

6. DhGate.com

6

6.6

Website dhgate.com ni mungkin dah ramai yang tahu kewujudannya.

Ini adalah website kedua yang popular di malaysia selepas website aliexpress.

Lokasi bisnes ni berpangkalan di Beijing china, terdapat lebih daripada 16 juta produk untuk anda pilih di sini

Fuhh banyak kan? Macam biasa para dropshipper sangat-sangat dialu-alukan. Try usha bila free nanti.

7. DinoDirect

7

7.7

Dinodirect.com adalah berpangkalan di Hongkong.

Website ni ditubuhkan pada tahun 2015. Mmasih muda lagi laa berbanding website-website yang lain.

Ramai masih tak perasan lagi kehadiran website ni sebagai supplier dropship alternatif untuk ebay seller. Tapi jangan pandang rendah pada supplier ni.

Terdapat lebih dari 130 ribu produk yang disediakan sebagai pilihan untuk di beli.

Barangan utama yang dijual adalah barangan fashion, barang-barang komputer dan peralatan rumah.

8. Everbuying

8

8.8

Everbuying.com terletak di shenzhen China, ditubuhkan pada tahun 2007. Dah lebih 10 tahun lebih website ini beroperasi.

Terdapat lebih daripada 15 ribu jenis barang-barang yang berasaskan elektronik, gadjet dan fashion untuk anda pilih untuk dijual di ebay.

9. Fasttech

9

9.9

Fasttech.com Ditubuhkan pada tahun 2012.

Website ini fokus pada jualan produk berasaskan elektronik dan barang-barang komputer. Terdapat lebih dari 60 ribu produk untuk anda pilih.

Terletak di Hongkong Kowloon Bay. Website ni tak macam aliepxress. Website ni cuma dari seorang seller sahaja (1 company sahaja).

10. GearBest

10

10.1

GearBest.com berpangkalan di Shenzhen china, menjual produk berasaskan barangan eletronik, gajet dan fashion lelaki. terdapat lebih dari 30 ribu produk untuk dipilih.

Ditubuhkan agak baru lagi. iaitu pada tahun 2014. Bagus untuk gunakan sebagai sumber baru selain dari aliexpress.

11. GeekBuying

11

11.1

GeekBuying.com berpangkalan di Shenzen juga, ditubuhkan pada tahun 2009. Barangan yang dijual lebih kepada barang-barang elektronik dan gajet.

Terdapat lebih dari 20 ribu jenis produk untuk anda pilih.

12. LightinTheBox

12

12.1

LightinTheBox.com berpangkalan di beijing china, ditubuhkan pada tahun 2007. Terdapat lebih daripada 400 ribu jenis produk.

Barangan yang dijual lebih fokus kepada apparell dan small accessories.

13. Miniinthebox

13

13.1

Miniinthebox.com berpangkalan di beijing china, lebih kurang macam website light in the box. Tua setahun je dari light in the box, fokus barang-barang yang berasaskan elektronik dan gajet.

Terdapat lebih daripada 350 ribu produk untuk anda pilih.

14. SammyDress

14

14.1

SammyDress.com berpangkalan di Shenzhen china, ditubuhkan pada tahun 2011. Produk utama yang dijual adalah produk fashion, mainan, produk peralatan rumah dan fashion style.

Ada lebih daripada 100 ribu jenis produk untuk anda pilih dan jual di ebay.

15. SheIn

15

15.5

SheIn.com berpangkalan di California dimiliki oleh china, website ni special sikit. lokasinya terletak di usa. So kalau anda nak jual pada harga yang lebih mahal sikit pun takda masalah sebab barang yang anda hantar dapat di hantar lebih cepat ke customer.

Ditubuhkan pada tahun 2008, fokus pada produk fashion wanita sahaja. Ada lebih kurang 10 ribu jenis pilihan untuk anda iklankan di store ebay anda.

16. TinyDeal

1616.6

TinyDeal.com berpangkalan di Shenzhen china, fokus pada produk berasaskan elektronik dan gajet. Ada lebih daripada 50 ribu jenis pilihan untuk anda jual di ebay.

Ditubuhkan sejak tahun 2007.

17. Tmart

17

17.1

Tmart.com berpangkalan di Hongkong. ditubuhkan pada tahun 2009. Produk utama adalah barang-barang elektronik sahaja. Terdapat lebih daripada 60 ribu jenis produk untuk anda pilih.

Ok saya dah kongsikan 17 jenis website sumber yang anda boleh pilih selain daripada website Aliexpress.com

Sekarang ni apa yang anda perlu lakukan adalah buat research.. research dan research untuk kenalpasti barang apa yang anda nak jual di ebay.

Jangan risau kesemua website ini adalah trusted seller. Kalau anda risau dan tak percaya, boleh try order satu barang dulu dan post ke alamat rumah anda.

Barang-barang yang dijual juga adalah berkualiti dan berpatutan harganya berbanding anda beli di Malaysia. supplier dropship china

Tugas anda sekarang adalah spend sedikit masa untuk study ke semua website ini dan cari barang yang paling anda berkenan dan ada demand untuk anda iklankan di akaun ebay anda.

Tak tau nak buat research?

Belum pandai lagi macam mana nak buat? supplier

Anda boleh belajar sendiri, tapi untuk jimat masa anda boleh dapatkan video panduan bagaimana untuk membuat research dan mengenalpasti produk yang hot serta mudah terjual di ebay..

Video Blue Print Ebay Research Intelligence Method (BPERIM) di sini >>

Ia menerangkan langkah demi langkah bagaimana untuk lakukan market research dengan cara yang betul dan terbukti berkesan.

Semoga bermanfaat & jangan lupa share post ni 🙂

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge