MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP?

Biasanya bila anda dah nekad nak buat dropship, masalah seterusnya yang akan anda alami adalah, macam mana nak cari supplier dropship yang menepati cita rasa anda. Peratusan kejayaan bisnes dropship anda banyak bergantung pada siapa supplier dropship anda.

Supplier yang bagus akan meningkatkan lagi sales anda dan pembekal yang tak berapa bagus pula akan menjadi salah satu daripada punca kegagalan bisnes dropship anda. So, kali ni saya akan kongsikan dengan anda cara macam mana nak pilih supplier dropship.

Sebelum tu, saya nak ingatkan anda bahawa anda perlu pastikan anda membuat kajian yang terperinci terlebih dahulu untuk memastikan anda mendapat supplier yang memberikan servis yang terbaik. Jangan ambil mudah pesanan saya ni ye?

Continue reading MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP?

Apa Itu Dropship Sebenarnya?

3 BENDA ANDA KENA TAHU KALAU NAK BUAT 4 ANGKA DENGAN DROPSHIP

Sebenarnya, 4 angka tu masih lagi satu nilai yang sedikit sebab ramai je yang berjaya jana 5-6 angka dengan dropship. Apa yang bezakan angka-angka ni simple je. Ilmu.

Lagi banyak ilmu yang anda ada dan dimanfaatkan (ada ilmu tapi tak apply, tak kemana jugak), lagi tinggi potensi pendapatan yang anda boleh jana dengan dropship.

Sebab tu sekarang ni anda boleh temukan terlalu banyak tips dan panduan samada secara percuma mahupun berbayar yang berkongsikan kelebihan dropship dan cara bagaimana menjana pendapatan semaksimum mungkin dengannya.

Tapi, bila anda tahu terlalu banyak perkara pun tak bagus jugak. Ia akan membawa anda kepada satu keadaan yang dikenali sebagai information overload.

Bahayanya keadaan ni adalah, anda tahu terlalu banyak perkara sampai anda tak tahu nak mula dengan yang mana dulu. Pernah kan alami situasi ni?

Continue reading Apa Itu Dropship Sebenarnya?

KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN

Ramai tidak tahu sebenarnya ada kelebihan shopee ni kalau nak di bandingkan dengan platform lain. Siapa kat sini yang tak tahu Shopee tu apa? Rasanya hampir semua orang pernah dengar pasal Shopee kan? Shopee ni merupakan sebuah marketplace (tempat berjual beli) yang semakin popular di Malaysia.

Dalam Malaysia ni, banyak je marketplace yang ada. Antaranya ialah (selain daripada Shopee) :

  • Lazada
  • Mudah.my
  • 11street
  • Lelong
  • Carousell
  • Zalora
  • Ebay
  • Facebook

Kalau yang lain-lain ni mesti anda pernah dengar kan? Shopee ni pun sama je dengan yang lain. Tapi, Shopee ni lagi banyak kelebihannya. Lagi-lagi kalau anda baru nak bermula sebagai dropship, Shopee ni memang merupakan platform yang terbaik.

Continue reading KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN