Apa Itu Dropship Sebenarnya?

3 BENDA ANDA KENA TAHU KALAU NAK BUAT 4 ANGKA DENGAN DROPSHIP

Sebenarnya, 4 angka tu masih lagi satu nilai yang sedikit sebab ramai je yang berjaya jana 5-6 angka dengan dropship. Apa yang bezakan angka-angka ni simple je. Ilmu.

Lagi banyak ilmu yang anda ada dan dimanfaatkan (ada ilmu tapi tak apply, tak kemana jugak), lagi tinggi potensi pendapatan yang anda boleh jana dengan dropship.

Sebab tu sekarang ni anda boleh temukan terlalu banyak tips dan panduan samada secara percuma mahupun berbayar yang berkongsikan kelebihan dropship dan cara bagaimana menjana pendapatan semaksimum mungkin dengannya.

Tapi, bila anda tahu terlalu banyak perkara pun tak bagus jugak. Ia akan membawa anda kepada satu keadaan yang dikenali sebagai information overload.

Bahayanya keadaan ni adalah, anda tahu terlalu banyak perkara sampai anda tak tahu nak mula dengan yang mana dulu. Pernah kan alami situasi ni?

Sebab tu saya nak berkongsi dengan anda 3 BENDA YANG ANDA KENA TAHU KALAU NAK BUAT 4 ANGKA DENGAN DROPSHIP ni. Senang. Cukup dengan 3 perkara ni dan anda dah boleh bermula!

  1. APA ITU DROPSHIP SEBENARNYA?

Dropship ni merupakan satu bentuk bisnes tanpa modal besar yang tak perlukan anda untuk menyimpan stok. Biasanya tugas anda hanyalah melakukan pemasaran (promote, promote dan promote).

Bila ada yang membeli daripada anda, anda akan melakukan pembayaran pada harga dropship dan berikan segala details pelanggan kepada pembekal. Kemudian, pembekal akan melakukan penghantaran kepada pembeli.

Contoh kira-kira untuk dropship:

Harga jual : RM 50

Harga dropship : RM30

Keuntungan anda : RM50 – RM30 = RM20

2. KELEBIHAN DROPSHIP

Dropship ni best sebab:

  • Tak perlu simpan stok
  • Tak perlu ada produk sendiri
  • Tak perlu susah-susah pos barang

Kalau nak cerita, banyak lagi sebenarnya kelebihan dropship ni. Tapi, 3 kat atas tu adalah 3 kelebihan utama yang biasanya menyebabkan ramai orang memilih untuk buat dropship.

3. PEMILIHAN PANDUAN

Yang ketiga ni merupakan yang paling penting. Apa guna kalau anda tahu banyak ilmu berkaitan dropship tapi tak tahu macam mana nak guna kan?

Bayangkan kalau anda ada satu panduan yang boleh guide anda tanpa arahan-arahan yang mengelirukan, straight to the point, dan memang terbukti berjaya menghasilkan minimum 4 angka, anda akan rasa tak tahu nak buat apa lagi ke?

Confirm lepas ni anda dah boleh buat dropship dengan cara yang paling betul dan boleh maksimumkan keuntungan anda semaksimum mungkin. Betul tak?

Dalam banyak-banyak panduan dropship, saya berani guarantee yang PANDUAN RAJA DROPSHIP SHOPEE cover semua benda yang anda perlu tahu dan buat untuk berjaya dengan dropship di Shopee.

Satu je nasihat daripada saya. Orang lain berjaya sebab mereka tak fikir banyak, berani dan cepat mengambil peluang. So, apa lagi?

Boleh KLIK SINI

(Visited 24 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Apa Itu Dropship Sebenarnya?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge