OnlineJer

Bisnes Makanan Yang Menguntungkan

Idea Bisnes Makanan Yang Menguntungkan Masa Kini

Kalau anda terjumpa artikel ini, pasti anda tercari-cari idea bisnes makanan yang menguntukan masa kini. Jangan risau kami akan kongsikan kepada anda pengalaman kami bernetwork dengan usahawan makanan bersama team onlinejer.com. Kami akan kongsikan idea ini secara percuma idea bisnes makanan yang menguntungkan masa kini melalui artikel ini. Terpulang kepada anda untuk menggunakan idea yang …

Idea Bisnes Makanan Yang Menguntungkan Masa Kini Read More »

supplier dropship malaysia-onlinejer.com

MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP?

Biasanya bila anda dah nekad nak buat dropship, masalah seterusnya yang akan anda alami adalah, macam mana nak cari supplier dropship yang menepati cita rasa anda. Peratusan kejayaan bisnes dropship anda banyak bergantung pada siapa supplier dropship anda. Supplier yang bagus akan meningkatkan lagi sales anda dan pembekal yang tak berapa bagus pula akan menjadi …

MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP? Read More »

Kelebihan drophsip shopee

KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN

Ramai tidak tahu sebenarnya ada kelebihan shopee ni kalau nak di bandingkan dengan platform lain. Siapa kat sini yang tak tahu Shopee tu apa? Rasanya hampir semua orang pernah dengar pasal Shopee kan? Shopee ni merupakan sebuah marketplace (tempat berjual beli) yang semakin popular di Malaysia. Dalam Malaysia ni, banyak je marketplace yang ada. Antaranya …

KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN Read More »

Contoh Headline Yang Memukau Kurang 5 Saat!

Dalam konteks pengiklanan visual (Facebook, Instagram, Surat Khabar), benda pertama yang kita kena mahir adalah tarik perhatian. Bila mana kita berjaya tarik perhatian. Itu petanda awal iklan kita akan di baca. Antara fakta yang kita kena faham ialah manusia sibuk. Sibuk dengan hal masing-masing. Kalau dia tak sibuk pun, dia akan buat-buat sibuk. Ya, itulah asal sifat manusia. …

Contoh Headline Yang Memukau Kurang 5 Saat! Read More »

Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu!

Pernah tak anda rasa nak give up menjual di online? Dah buat macam-macam cara, tapi semuanya tak menjadi. Setiap hari post status, orang hanya like jer. Sangat sikit yang tanya nak beli. Kalau dapat jual 1 pcs pun, rasa bersyukur sangat. Sampai anda rasa, berniaga ini bukan bidang anda. Anda sedih sangat tak dapat jual. …

Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu! Read More »

Guna 3 Perkataan Ini Jika Anda Nak Buatkan Prospek Baca Iklan Anda Sampai Habis!

Anda nak tahu contoh ayat iklan yang menarik bakal pembeli? Sebenarnya menulis ayat iklan tak susah. Yang susah, nak pastikan mereka baca sampai habis, berminat & rasa nak beli dari kita. Jadi pada hari ini, saya nak kongsikan 3 idea kepada anda. Bagaimana nak rampas perhatian prospek & buatkan mereka baca iklan kita sampai habis? Ok jom kita …

Guna 3 Perkataan Ini Jika Anda Nak Buatkan Prospek Baca Iklan Anda Sampai Habis! Read More »

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Pemasaran Emel!

Hari ini saya nak kongsikan bagaimana strategi praktikal untuk anda menjual produk anda kepada 100 pelanggan pertama anda, menggunakan Pemasaran Emel. Strategi ini adalah based on pengalaman saya menjual beberapa produk sendiri & juga produk affiliate. Alhamdulillah, setiap kali menggunakan strategi ini saya berjaya hasilkan jualan yang lebih lumayan. Anda juga bebas untuk mengubah suai …

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Pemasaran Emel! Read More »

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Anda mesti sedang mencari cara menambah pendapatan secara online? Jangan risau kali ini kami kongsikan pengalaman salah seorang rakan kami yang telah menjana puluhan ribu ringgit dengan produk orang lain. Antara cara anda boleh menambah pendapatan secara online sama ada bisnes online secara part time atau sepenuh masa anda boleh cuba dengan bisnes affiliate. Apa …

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook! Read More »

Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang lelaki ini..buat duit dengan affiliate sehingga mencecah 6 angka. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya. Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana lelaki ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2 bulan …

Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan! Read More »

Ketahui 17 Lubuk Shopping China- Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai lubuk shopping china secara online yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya bocorkan kepada anda antara …

Ketahui 17 Lubuk Shopping China- Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay! Read More »

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Anda pasti terkejut dan tak sangka antara barang yang paling banyak dicari orang salah satunya adalah jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeak bermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun. Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 …

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA! Read More »

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay. Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka. Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu …

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay? Read More »

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 …

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia! Read More »

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara? Jangan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya Jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula untuk menceburi perniagaan secara online. Bukan sahaja jualan di …

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay! Read More »