Ebook Percuma Kisah Newbie Jana RM 12Ribu Secara Online !

Terima kasih kerana ingin mendapatkan Ebook Kisah Newbie Jana RM 12Ribu Secara Online !

Ebook ini mempunyai kuota download percuma, jika sampai had kuota download yang telah di tetapkan mungkin anda tidak dapat download lagi Ebook Percuma ini.

Berminat untuk dapatkan Ebook Ini ?

EBOOK JANA PENDAPATAN ONLINE

Sila ikuti Arahan seperti di bawah:

[hls_Buzzinar ID=1]

Idea Bisnes Makanan Yang Menguntungkan Masa Kini

Kalau anda terjumpa artikel ini, pasti anda tercari-cari idea bisnes makanan yang menguntukan masa kini.

Jangan risau kami akan kongsikan kepada anda pengalaman kami bernetwork dengan usahawan makanan bersama team onlinejer.com. Kami akan kongsikan idea ini secara percuma idea bisnes makanan yang menguntungkan masa kini melalui artikel ini. Terpulang kepada anda untuk menggunakan idea yang kami kongsikan disini.

Sebagai seorang yang minat kepada bidang makanan, pasti bidang bisnes makanan ini menjadi satu kelebihan kepada mereka kerana perniagaan ini memerlukan kesabaran yang tinggi dan yang penting setiap makanan yang dihasilkan perlulah sedap dan mendapat tempat dihati pelanggan.

Antara dilema yang sering berlaku kepada usahawan makanan adalah mereka masak sedap dan menarik tetapi tidak pandai promosi dan tidak pandai mengenai strategi pemasaran yang berkesan untuk bisnes makanan.

Kalau anda tidak mahir mengenai strategi pemasaran, anda boleh rujuk antara perkongsian kami sebelum ini. Mungkin perkongsian kami mengenai pemasaran online boleh membantu serba sedikit bisnes makanan anda.

Continue reading Idea Bisnes Makanan Yang Menguntungkan Masa Kini

MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP?

Biasanya bila anda dah nekad nak buat dropship, masalah seterusnya yang akan anda alami adalah, macam mana nak cari supplier dropship yang menepati cita rasa anda. Peratusan kejayaan bisnes dropship anda banyak bergantung pada siapa supplier dropship anda.

Supplier yang bagus akan meningkatkan lagi sales anda dan pembekal yang tak berapa bagus pula akan menjadi salah satu daripada punca kegagalan bisnes dropship anda. So, kali ni saya akan kongsikan dengan anda cara macam mana nak pilih supplier dropship.

Sebelum tu, saya nak ingatkan anda bahawa anda perlu pastikan anda membuat kajian yang terperinci terlebih dahulu untuk memastikan anda mendapat supplier yang memberikan servis yang terbaik. Jangan ambil mudah pesanan saya ni ye?

Continue reading MACAMA MANA NAK PILIH SUPPLIER DROPSHIP?

Apa Itu Dropship Sebenarnya?

3 BENDA ANDA KENA TAHU KALAU NAK BUAT 4 ANGKA DENGAN DROPSHIP

Sebenarnya, 4 angka tu masih lagi satu nilai yang sedikit sebab ramai je yang berjaya jana 5-6 angka dengan dropship. Apa yang bezakan angka-angka ni simple je. Ilmu.

Lagi banyak ilmu yang anda ada dan dimanfaatkan (ada ilmu tapi tak apply, tak kemana jugak), lagi tinggi potensi pendapatan yang anda boleh jana dengan dropship.

Sebab tu sekarang ni anda boleh temukan terlalu banyak tips dan panduan samada secara percuma mahupun berbayar yang berkongsikan kelebihan dropship dan cara bagaimana menjana pendapatan semaksimum mungkin dengannya.

Tapi, bila anda tahu terlalu banyak perkara pun tak bagus jugak. Ia akan membawa anda kepada satu keadaan yang dikenali sebagai information overload.

Bahayanya keadaan ni adalah, anda tahu terlalu banyak perkara sampai anda tak tahu nak mula dengan yang mana dulu. Pernah kan alami situasi ni?

Continue reading Apa Itu Dropship Sebenarnya?

KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN

Ramai tidak tahu sebenarnya ada kelebihan shopee ni kalau nak di bandingkan dengan platform lain. Siapa kat sini yang tak tahu Shopee tu apa? Rasanya hampir semua orang pernah dengar pasal Shopee kan? Shopee ni merupakan sebuah marketplace (tempat berjual beli) yang semakin popular di Malaysia.

Dalam Malaysia ni, banyak je marketplace yang ada. Antaranya ialah (selain daripada Shopee) :

  • Lazada
  • Mudah.my
  • 11street
  • Lelong
  • Carousell
  • Zalora
  • Ebay
  • Facebook

Kalau yang lain-lain ni mesti anda pernah dengar kan? Shopee ni pun sama je dengan yang lain. Tapi, Shopee ni lagi banyak kelebihannya. Lagi-lagi kalau anda baru nak bermula sebagai dropship, Shopee ni memang merupakan platform yang terbaik.

Continue reading KELEBIHAN SHOPEE DIBANDINGKAN PLATFORM LAIN

Contoh Headline Yang Memukau Kurang 5 Saat!

Dalam konteks pengiklanan visual (Facebook, Instagram, Surat Khabar), benda pertama yang kita kena mahir adalah tarik perhatian. Bila mana kita berjaya tarik perhatian. Itu petanda awal iklan kita akan di baca.

Antara fakta yang kita kena faham ialah manusia sibuk.

Sibuk dengan hal masing-masing. Kalau dia tak sibuk pun, dia akan buat-buat sibuk. Ya, itulah asal sifat manusia.

“Manusia yang paling sibuk adalah manusia yang tak buat apa-apa” 

Jadi apa perlu kita buat?

Continue reading Contoh Headline Yang Memukau Kurang 5 Saat!

Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu!

Pernah tak anda rasa nak give up menjual di online?

Dah buat macam-macam cara, tapi semuanya tak menjadi. Setiap hari post status, orang hanya like jer. Sangat sikit yang tanya nak beli. Kalau dapat jual 1 pcs pun, rasa bersyukur sangat.

Sampai anda rasa, berniaga ini bukan bidang anda. Anda sedih sangat tak dapat jual. Rasa macam buang masa, buang tenaga.

Pernah rasa macam ini?

Continue reading Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu!

Guna 3 Perkataan Ini Jika Anda Nak Buatkan Prospek Baca Iklan Anda Sampai Habis!

Anda nak tahu contoh ayat iklan yang menarik bakal pembeli?

Sebenarnya menulis ayat iklan tak susah.

Yang susah, nak pastikan mereka baca sampai habis, berminat & rasa nak beli dari kita.

Jadi pada hari ini, saya nak kongsikan 3 idea kepada anda.

Bagaimana nak rampas perhatian prospek & buatkan mereka baca iklan kita sampai habis?

Ok jom kita lihat idea penulisan yang pertama.

Antara Contoh Ayat Iklan yang power menarik bakal pembeli adalah:

Continue reading Guna 3 Perkataan Ini Jika Anda Nak Buatkan Prospek Baca Iklan Anda Sampai Habis!

Ketahui 5 Cara Mudah Tarik Idea Menulis Ayat Jualan Online (Iklan) !

Pernah atau tidak?

Satu hari anda duduk depan laptop tak tahu buat apa-apa.

Mesti ada. Betul tak?

Sebab saya pun sama. Jangan risau, itu perkara normal. Jika anda seorang penulis, anda pasti mengalami masalah ini berepisod-episod lamanya.

Continue reading Ketahui 5 Cara Mudah Tarik Idea Menulis Ayat Jualan Online (Iklan) !

Ini 6 Soalan Wajib Sebelum Anda Menulis Ayat Iklan!

Artikel ini khas untuk mereka yang berniaga di online dan ada masalah seperti:

  • Takde idea nak tulis iklan.
  • Rasa ilham tak sampai-sampai.
  • Tak tahu nak target siapa, stuck!
  • Tak tahu nak mula dari mana.
  • Mahu tahu punca & penyelesaian.

Sekurang-kurangnya ada 2 punca utama kenapa ramai peniaga tiba-tiba ada masalah seperti di atas.

Continue reading Ini 6 Soalan Wajib Sebelum Anda Menulis Ayat Iklan!

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Pemasaran Emel!

Hari ini saya nak kongsikan bagaimana strategi praktikal untuk anda menjual produk anda kepada 100 pelanggan pertama anda, menggunakan Pemasaran Emel.

Strategi ini adalah based on pengalaman saya menjual beberapa produk sendiri & juga produk affiliate.

Alhamdulillah, setiap kali menggunakan strategi ini saya berjaya hasilkan jualan yang lebih lumayan. Anda juga bebas untuk mengubah suai strategi ini mengikut kesesuaian produk yang anda promosikan.

Continue reading Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Pemasaran Emel!

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Anda mesti sedang mencari cara menambah pendapatan secara online? Jangan risau kali ini kami kongsikan pengalaman salah seorang rakan kami yang telah menjana puluhan ribu ringgit dengan produk orang lain.

Antara cara anda boleh menambah pendapatan secara online sama ada bisnes online secara part time atau sepenuh masa anda boleh cuba dengan bisnes affiliate.

Apa itu bisnes affiliate sebenarnya?

  • Bisnes affiliate ini merupakan bisnes tanpa modal dan secara ringkasnya anda mempromosikan produk orang lain dengan menggunakan link unik (link affiliate) yang telah disediakan oleh penyedia yang menawarkan program affiliate.
  • Selepas itu, jika ada pembeli klik dan membeli produk daripada link yang anda berikan, anda akan menerima komisen pada setiap jualan.

Macam mana mudahkan Bisnes Affiliate ni?

Ok, anda mesti fikir yang Bisnes Affiliate ini untuk yang pakar IT sahaja.

Sebenarnya jika dibuat dengan kaedah yang betul, tidak kiralah apa pun status anda, anda boleh menghasilkan jualan dengan Bisnes Affiliate ini.

Tidak kira walaupun anda berumur 50 tahun atau Suri rumah yang buta IT tetap boleh menghasilkan pendapatan lumayan.

Sebagai contoh Puan Salena yang telah menghasilkan jualan melebihi RM10k.

Beliau fokus menggunakan FB profile sahaja untuk promosikan produk affiliate.

Continue reading Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang lelaki ini..buat duit dengan affiliate sehingga mencecah 6 angka.

Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya.

Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana lelaki ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan online sahaja!

Continue reading Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

4 Langkah Bagaimana Buat Duit Dengan Ebay!

Apa yang perlu new seller tahu untuk mula buat duit dengan Ebay?

Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay.

Ini antara soalan yang sering ditanya:

Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir berbahasa inggeris boleh ke berniaga di ebay? dan banyak lagi.

Ok baik. Saya harap artikel kali ini membantu para peniaga ebay yang masih baru nak menceburkan diri berbisnes di ebay dapat faham dengan jelas macam mana nak bermula.

Continue reading 4 Langkah Bagaimana Buat Duit Dengan Ebay!

Ketahui 17 Lubuk Shopping China- Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai lubuk shopping china secara online yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship.

Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris.

Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan.

Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang ebay seller gunakan untuk jual barang di ebay.

Ada 17 Website Rujukan Untuk Lubuk Shopping China ke semuanya.

Continue reading Ketahui 17 Lubuk Shopping China- Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Anda pasti terkejut dan tak sangka antara barang yang paling banyak dicari orang salah satunya adalah jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeak bermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun.

Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta!

Ini adalah data bilangan unit terjual setiap hari oleh 93 orang seller malaysia.

Dari segi persaingan pula ianya adalah sangat sihat sebab hanya 93 orang sahaja seller dari Malaysia.

Continue reading Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay.

Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka.

Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu para penjual di ebay mengoptimumkan jualan mereka pada titik maksimum.

Kenapa ebay sanggup beli syarikat terapeak ni?

Penting sangat ke syarikat Terapeak ni?

Jawapannya sudah tentulah sangat penting!

Sebabnya Terapeak mempunyai fungsi menganalisis data jualan di ebay untuk seluruh negara yang ada di dunia ni.

Continue reading Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Bagaimana Nak Buat Kajian Pasaran Barang Trending di Ebay?

Saya dapat banyak pertanyaan tentang macam mana nak buat kajian pasaran di Ebay.

Kalau anda ada soalan tu kat minda anda maknanya anda memang berminat untuk belajar macam mana nak buat duit kat ebay ni.

Ucapkan tahniah buat diri anda sebab anda akan belajar sesuatu dari post artikel kali ini.

Continue reading Bagaimana Nak Buat Kajian Pasaran Barang Trending di Ebay?

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia.

Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja.

Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 sebulan!

Untuk makluman anda, ini adalah data dari seorang seller sahaja di ebay dan saya hanya fokuskan pada market ebay australia sahaja.

Continue reading Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara?

Jangan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya

Jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula untuk menceburi perniagaan secara online.

Bukan sahaja jualan di dalam negara, malahan jualan di luar Malaysia juga tak akan mampu untuk anda lakukan.

Continue reading Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!